Sektorske strategije

MarketMakers projekat kontinuirano radi na ostvarivanju partnerstava sa akterima koji su spremni uložiti svoje resurse i napore, težeći izgradnji tržišnog ekosistema. Kroz naše intervencije, sarađujemo sa velikim brojem partnera iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Određujući svoj strateški pravac, definisali smo i selektivne mjere koje direktno ili indirektno mogu doprinijeti poboljšanju radnog i razvojnog ambijenta, i u konačnici dodatnom zapošljavanju.

 
Sektori od interesa za MarketMakers projekat su:
Informacione tehnologije - IT
Proizvodnja i prerada hrane - FPP
Turizam
Izvozno orjentisane poslovne usluge - BPO


Rad projekta je utemeljen na zaključcima istraživačkih studija, kojim su identificirani ključni izazovi i prepreke koje sprječavaju razvoj navedenih sektora. Detaljnije o našem pravcu djelovanja saznajte iz sektorskih sažetaka koje možete pročitati klikom na sličice ispod. Molimo Vas da posebnu pažnju posvetite dijelovima "Ključna ograničenja za razvoj sektora" te "Strateške implikacije za intervencije".

 

   

 

Ukoliko imate ideju ili prijedlog za zajedničke investicije, javite nam se koristeći obrazac koji možete dobiti klikom OVDJE. Nakon što popunite obrazac, isti pošaljite na info@marketmakers.ba, a mi ćemo Vam se javiti u najkraćem roku!